Waar kan ik legaal crypto kopen in Belgie?

Als je in België Bitcoin wilt kopen, kan dat bij veel verschillende brokers of cryptoplatformen. Bitcoin is een erkende cryptocurrency, daarom faciliteert elke cryptocurrency-uitwisseling de verkoop en aankoop van BTC. Dat betekent natuurlijk niet dat je Bitcoin van een beurs moet kopen. We hebben de beste plaatsen onderzocht om Bitcoin of andere cryptocurrencies te kopen.

Moet ik belasting betalen over de aanschaf?

Als u Bitcoin ruilt of koopt, moet u mogelijk belasting betalen over alle inkomsten die u ontvangt, volgens de specifieke regels en voorschriften van de Belgische belastingdienst. Gebruik een betrouwbaar platform. Verschillende websites zouden legitieme platforms zijn, maar worden in werkelijkheid door oplichters gebruikt om geld van mensen te stelen. Later leggen we je uit waar je legaal Bitcoin kunt kopen in België.
Onderzoek doen. Volg niet de aanbevelingen van anderen, maar doe in plaats daarvan uw eigen onderzoek naar een cryptocurrency voordat u munten koopt.

Bewaar Bitcoin met een hardware wallet. U kunt bitcoins opslaan in elke virtuele valutaportemonnee. We raden je aan om een ​​hardware wallet te gebruiken, ook wel een cold wallet genoemd. Dit is de veiligste manier om Bitcoin virtuele valuta op te slaan.

Voor hoeveel geld moet ik kopen?

Geef geen geld uit dat u niet kunt missen. altijd investeringen doen die je niet direct nodig hebt, en dus geld kunt verliezen. Als u Bitcoin bezit, bent u altijd vatbaar om het te verliezen. Ga daarom niet altijd uit van een rendabele investering, maar bereid je ook voor op het worst case scenario.

Het is altijd nuttig om meer te weten te komen over de lokale wet- en regelgeving met betrekking tot cryptocurrencies, aangezien deze wet- en regelgeving kan verschillen en evolueren. Het kan nuttig zijn om een ​​financieel adviseur of belastingadviseur te hebben waarop u kunt vertrouwen om ervoor te zorgen dat u aan alle vereisten voldoet.